فهرست مطالب

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حافظ مهدنژاد*، فریاد پرهیز، نورمحمد رضایی، علی مودتی صفحات 1-22
    زمینه و هدف

    امنیت راهی به سوی پایداری و بخش لاینفک پایداری است و افراد برای به فعلیت رساندن تمام پتانسیل های خود به امنیت وابسته هستند. بر همین مبنا هدف پژوهش حاضر، تحلیل احساس امنیت شهروندان در منطقه 12 کلانشهر تهران بر اساس شاخص های اجتماعی، اقتصادی و کالبدی است.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی و بهره گیری از روش رگرسیون و نرو-فازی می باشد. جامعه آماری شامل 76628 واحد مسکونی در منطقه 12 است که با بهره گیری از فرمول کوکران با خطای 5 % و در سطح اطمینان 95 %، 383 واحد به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید.

    یافته ها

    مولفه احساس امنیت با ضریب بتای(623/0) قوی ترین مولفه پیش بین است. پس از آن به ترتیب مولفه های نورپردازی، معابر، الگوی فعالیت و کاربری ها، کیفیت محله های مسکونی، فرم فضا، هویت شهروندان، تراکم جمعیت، نظارت اجتماعی، اشتغال و مسکن قرار دارند که ضریب بتای آنها به ترتیب  563/0، 509/0، 501/0، 497/0،  493/0،  491/0،  423/0،  319/0 ، 302/0 و 218/0 است.

    نتیجه گیری

    بین شاخص های کالبدی، اقتصادی و اجتماعی با احساس امنیت در منطقه 12 کلانشهر تهران رابطه مستقیمی وجود دارد. بر اساس مدل نرو-فازی، در خصوص شاخص های کالبدی، ناامن بودن معابر منطقه و بالابودن میزان نفوذ موتورسواران به عرصه پیاده رو؛ در زمینه شاخص های اجتماعی، ازدحام جمعیت در طول شبانه روز در بعضی قسمت های منطقه 12 و وجود فضای خلوت؛ در زمینه شاخص های اقتصادی، بالابودن نرخ بیکاری در منطقه و بالابودن هزینه های معیشتی در منطقه 12 کلانشهر تهران دارای کمترین میزان خطا در داده های تست و آموزش هستند.

    کلیدواژگان: جرم، احساس امنیت، مدل نرو-فازی، منطقه 12
  • حسین شریف پور، اسماعیل احمدی مقدم *، محمد بارانی، داود دعاگویان صفحات 23-52
    زمینه و هدف

    آنچه موجبات نگرانی متولیان امر پیشگیری را برانگیخته، افزایش نرخ بزه‌دیدگی وکاهش میانگین سن بزه‌دیدگی دانش آموزان میباشد. هدف کلی پژوهش اولویت بندی شاخصهای سیاست جنایی اجرایی پلیس در پیشگیری از بزه دیدگی دانش آموزان میباشد.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل، معاونین و مدیران لایه اول ناجا، اعضای هییت علمی دانشگاه امین و نهادهای برون سازمانی(قضایی، آموزش و پرورش، بهزیستی، کانون اصلاح و تربیت) می باشند که به تعداد70 نفر و به روش نمونه گیری غیراحتمالی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته میباشد. که روایی سازه و پایایی ترکیبی آن مورد تایید قرار گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و اولویت بندی از ضرایب استاندارد با استفاده از نرم افزار PLS استفاده شده است.

    یافته ها

    در میان سیاستهای حمایتی پلیس، شاخصهای کنترل شبکه های اجتماعی با بارعاملی0/917 و آگاه ‌سازی و هشدار به والدین با بار عاملی 0/848 و در میان سیاستهای مشارکتی، شاخصهای ضابط آموزش دیده با بار عاملی 0/944 ، نشست‌ گروهی مشترک با خانواده‌ با بار عاملی 0/961 و رعایت شرایط روحی و جسمی با بار عاملی 0/924 و در میان سیاستهای تعاملی، شاخصهای تعامل و هماهنگی با رسانه و مدارس با بار عاملی 0/935 ، توسعه و ارایه خدمات به دانش آموزان با بار عاملی 0/915 ، تسهیل سازش و جبران خسارت به بزه دیدگان با بار عاملی 0/926 دارای بیشترین اهمیت می باشند.

    نتیجه گیری

    این پژوهش برای دستیابی به مهمترین شاخص های سیاست جنایی اجرایی پلیس درپیشگیری از بزه دیدگی دانش آموزان اولویت بندی شدند.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی، سیاست جنایی اجرایی، پیشگیری، بزه دیدگی، دانش آموز
  • ابراهیم داودی دهاقانی*، سعید بختیاری، محمدرضا پاکدل صفحات 53-80
    زمینه وهدف

    با توجه به پیشرفت های شگرف علوم و فناوری در عرصه های مختلف، پلیس نیز در راستای انجام بهینه وظایف خود در حوزه پیشگیری از جرم می طلبد که مجهز به فناوری های جدید باشد تا بتواند به نحو مطلوب پاسخگوی وظایف قانونی خود در قبال جامعه باشد. با توجه به اینکه یکی از فناوری های موثر در حوزه پیشگیری از جرم، سامانه های پایش تصویری است، هدف پژوهش حاضر تعیین میزان تاثیر سامانه پایش تصویری در پیشگیری انتظامی از جرم در شهرستان همدان است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی - تحلیلی است که با تکنیک پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش 250 نفر از کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان همدان شامل کارکنان صف و ستاد در معاونت عملیات، پلیس پیشگیری، فاوا، روسای کلانتری ها و مرفوک شهرستان ها بودند. حجم نمونه با رابطه کوکران 148 نفر محاسبه و از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و اعتبار ابزار گردآوری داده ها از طریق روایی صوری و محتوایی و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 95/0 به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی انجام شد.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش در مولفه کاهش فرصت جرم از طریق سامانه پایش تصویری، شاخص «یکپارچه سازی سامانه های پایش تصویری با سایر سامانه ها» با میانگین 4/22، در مولفه ساماندهی مراقبت رسمی، شاخص «گسترش سامانه ها در مناطق جرم خیز» با میانگین 4/16 و در مولفه نظارت الکترونیکی از طریق سامانه پایش تصویری، «برنامه ریزی سامانه ها برای هشدار در مواقع خطر جرم» با میانگین 4/01 بالاترین امتیازها را به دست آوردند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد درصورتی که از ظرفیت های سامانه های پایش تصویری به خوبی استفاده شود، امکان کاهش فرصت جرم، ارتقاء مراقبت رسمی از محلات و نظارت الکترونیکی به منظور پیشگیری انتظامی از جرایم به طور موثری فراهم خواهد شد.

    کلیدواژگان: جرم، سامانه پایش تصویری، پیشگیری از جرم، پیشگیری انتظامی، شهرستان همدان
  • محمدحسن شربتیان، جواد جهانشیری*، مهدی عمرانی صفحات 81-114
    زمینه و هدف

    قانون گریزی به عنوان یک مسئله اجتماعی  نظم  را  مختل می کند.این پدیده ناشی از کاهش زمینه های اجتماعی در جامعه سبب تضعیف همبستگی،کم رنگ شدن انسجام و بی اعتمادی می گردد.هدف پژوهش حاضر، تحلیل رابطه جامعه شناختی عوامل موثر بر قانون گریزی است. 

    روش

    تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری جوانان 20 تا 34 ساله مناطق شهر مشهد می باشد که براساس فرمول کوکران به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی ساده 500 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. برای روایی سوال های مربوط به متغیر ها از روایی همگرا (0/488) و برای بررسی پایایی از آلفای کرونباخ (0/764) استفاده شده و مورد تایید قرار گرفت. داده ها توسط آمار توصیفی و آزمون های آماری اسپیرمن و رگرسیون با استفاده از نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    حاکی است که میانگین قانون گریزی متوسط روبه بالا بدست آمده است. بیش از نیمی از پاسخگویان از میانگین متوسط روبه پایین سرمایه اجتماعی و فرهنگی برخوردار بوده اند .در حوزه ابعاد اعتقادی، معرفتی، مناسکی و عواطف  دینی بالای 50 درصد پاسخگویان ضعیف بوده اند. بیش از نیمی از جوانان در جامعه از فقر و ابعاد آن بهره برده اند.با استناد به آزمون اسپیرمن در سطح معناداری (0/05≥p)،ضرایب همبستگی نشان از این دارد که فقر(0/512)، دین داری(0/505)، سرمایه فرهنگی(0/489)،سرمایه اجتماعی(0/486)، رابطه نسبتا مستقیم و متوسطی با قانون گریزی دارند. نتایج بتای رگرسیون نشان دادکه، سرمایه اجتماعی(0/151)،سرمایه فرهنگی(0/146)،فقر(0/120) و دین داری(0/113) با سطح خطای 0/01 در حدود 52درصد از تغییرات قانون گریزی را تبیین می نمایند.

    نتیجه گیری

    با افزایش اعتماد تعمیم یافته، مشارکت مدنی و پیوند و ارتباط با شهروندان در سطح جامعه، ارتقای آگاهی و بینش افراد نسبت به پیامدهای قانون گریزی، تقویت مولفه های دین داری در سطح زندگی و کاهش ابعاد فقر در سطح زندگی مردم می توان جلوی رفتارهای منحرفانه قانون شکنی را کنترل و کاهش داد.   

    کلیدواژگان: دین داری، سرمایه اجتماعی، فرهنگی، فقر، قانون گریزی
  • بیاض کریم زاده، بابک پورقهرمانی *، جمال بیگی صفحات 115-148
    زمینه و هدف

    به موازات پیدایش و گسترش فناوری های نوین در زندگی روز مره، جوامع شاهد ظهور نسل جدیدی از جرایم، بزه کاران و بزه دیدگان هستند و در این راستا تامین امنیت شهروندان با ارتقاء سرمایه اجتماعی از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف در این پژوهش طراحی مدل بومی سرمایه اجتماعی برای پیشگیری از جرایم سایبری می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی و از نظر نوع مطالعه کیفی مبتنی بر گرندد تیوری است. جامعه آماری تحقیق شامل نخبگان حوزه آسیب شناسی فضای سایبری می باشد که با استفاده از نمونه گیری هدفمند و ضمن اشباع نظری، 44 نفر از متخصصان و بزهکاران سایبری انتخاب شد. از مصاحبه نیمه ساخته به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شده است و برای رسیدن به پایایی از اعتبار محتوا و از نقطه نظرات متخصصان و اساتید و برای روایی از مقایسه های تحلیلی استفاده شده است. در این پژوهش، داده ها در سه مرحله، کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه  و تحلیل می شود.

    یافته ها

    در این پژوهش 6 مولفه به عنوان شرایط علی،  3 مولفه  به عنوان بسترساز زمینه ای،  3 مولفه به عنوان شرایط مداخله گر، 3 مولفه به عنوان پیامد، 5 مولفه به عنوان استراتژی  شناخته و بررسی گردید. در نهایت تدابیر خانواده محور، ایجاد نشاط ملی و رضایتمندی، شفافیت در عملکرد کارگزاران، درونی کردن باورهای دینی و... به عنوان سرمایه اجتماعی بومی مورد شناسایی می گیرد.

    نتیجه گیری

    نهادینه سازی اخلاق سایبری با تاکید بر تقویت سرمایه اجتماعی در قبال تحولات ساختاری آن به واسطه الگوی ایرانی- اسلامی بسیار مهم و با اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: جرائم سایبری، سرمایه اجتماعی، فضای مجازی، فناوری نوین
  • فائزه محمدی، منصوره اعظم آزاده *، شهناز صداقت زادگان، مریم قاضی نژاد صفحات 149-184
    زمینه و هدف

    سلامت یکی از ارکان پایه‌ای در نظام حقوق بشر محسوب می‌شود و تامین سلامت افراد(فیزیکی، روانی و اجتماعی)، مهمترین رکن پیشرفت جامعه است. این نوشتار با هدف بررسی اثر خشونت اجتماعی بر سلامت اجتماعی زنان، با نقش میانجی اختلال رابطه ای صورت گرفته است.

    روش شناسی

    این مطالعه از نوع مطالعات کاربردی و از جهت گردآوری اطلاعات نیز به روش پیمایشی و از انواع طرح‌های همبستگی و روش مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان 15-49 سال منطقه اورامانات در استان کرمانشاه است. حجم نمونه، 300 نفر براساس فرمول کوکران و به شیوه نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله ای انتخاب شده‌اند. ابزارگردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بوده‌است. برای روایی تحقیق از تکنیک تحلیل عاملی استفاده شده‌است و پایایی تحقیق براساس تکنیک آلفای کرونباخ برای تمام متغیرها در حد مطلوب بوده‌است. یافته های پاسخگویان با بکارگیری نرم افزارspss و با استفاده از آماره هایی چون: ضریب پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. همچنین معادلات ساختاری برای مدل مورد نظر با استفاده از نرم افزار Smrt PLS انجام شده است.

    یافته ها

    یافته‌ها بیانگر رابطه معنی‌دار و معکوس بین خشونت اجتماعی و اختلال رابطه‌ای با سلامت اجتماعی در جامعه مورد مطالعه است. نتایج رگرسیونی حاکی از آن است که از میان متغیرهای اثرگذار (جامعه پذیری، قوم محوری، خشونت مذهبی، نقش جنسیتی، قدرت و استقلال زن در خانواده، تبعیض شغلی، خشونت کلامی و محرومیت در مشارکت سیاسی) بر سلامت اجتماعی، متغیر قدرت و استقلال زن در خانواده با مقدار بتای 0/22 به طور معکوس بیشترین تاثیر را بر سلامت اجتماعی زنان جامعه مورد تحقیق داشته است. در مجموع، متغیرهای مستقل این مطالعه توانسته‌اند 0/29 از تغییرات، متغیر وابسته را تبیین کنند. همچنین، معیار نیکویی برازش(GOF)، برابر با 0/341 است که نشانگر برازش مناسب مدل کلی تحقیق است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می‌دهد که رفع خشونت اجتماعی دردرجه اول با جامعه‌پذیری و تغییر روابط قدرت درخانواده مرتبط است. لذا، نیازمند تغییر در نقش‌های جنسیتی هستیم تا به تبع آن شاهد کاهش میزان اختلال رابطه‌ای زنان باشیم.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، زنان، خشونت اجتماعی، اختلال رابطه ای
  • کریم رضادوست*، اسماعیل زکوی، احسان عسگری صفحات 185-216
    زمینه و هدف

    یکی از نیازهای مهم بشری که بعد از رفع نیازهای فیزیولوژیک از اهمیت فوق‏العاده‎ای برخوردار است، امنیت اجتماعی می‏باشد. بنابراین هدف از انجام این پژوهش ، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان احساس امنیت اجتماعی در شهر اهواز می باشد.

    روش

    تحقیق حاضر از لحاظ هدف ،کاربردی و از حیث موضوع و شیوه اجرا ، تبیینی _ پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه ساکنان ناحیه دو شهر اهواز می‌باشد که براساس فرمول کوکران به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 380 نفر انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه محقق ساخته و برای روایی گویه های مربوط به متغیرها از روایی صوری (مراجعه به متخصصان و خبرگان) استفاده شده است و پایایی تحقیق بر اساس تکنیک آلفای کرونباخ برای تمام متغیرها در حد مطلوب (82 .) بوده‌است. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی،ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با بکارگیری نرم افزارspss انجام شد.

    یافته ها

    یافته‌ها بیانگر رابطه معنی‌دار بین میزان احساس امنیت اجتماعی و متغیرهای اعتماد اجتماعی(541/0)، اوضاع فیزیکی _ اجتماعی شهر(296/0)، داشتن تجربه مستقیم یا غیرمستقیم از جرم(487/0-)و جنسیت(32/4-)و عدم رابطه معنی دار بین میزان احساس امنیت اجتماعی و متغیرهای پایگاه اجتماعی _ اقتصادی(173/0) و میزان استفاده از رسانه ها(116/0) در جامعه مورد مطالعه است. نتایج رگرسیونی حاکی از آن است که از میان متغیرهای اثرگذار(پایگاه اجتماعی _ اقتصادی، میزان استفاده از رسانه ها ، اعتماد اجتماعی ، اوضاع فیزیکی _ اجتماعی شهر ، داشتن تجربه مستقیم یا غیرمستقیم از جرم و جنسیت) بر میزان احساس امنیت اجتماعی ، متغیرهای اعتماد اجتماعی(با مقدار بتای 325/0) و پایگاه اجتماعی_اقتصادی(با مقدار بتای 094/0) به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر میزان احساس امنیت اجتماعی شهروندان جامعه مورد تحقیق داشته اند.

    نتیجه گیری

    با فراهم نمودن مولفه هایی چون اعتماد اجتماعی ، بهبودی در کیفیت و اوضاع فیزیکی _ اجتماعی شهر و همچنین توجه و تاکید بیشتر بر امنیت زنان می‌توان احساس امنیت اجتماعی را بین شهروندان به مراتب افزایش داد.

    کلیدواژگان: شهر اهواز، امنیت اجتماعی، میزان احساس امنیت اجتماعی
  • ناصر ویسی*، علی عبدی صفحات 217-244
    زمینه و هدف

    تصادفات رانندگی امری اجتناب‌ناپذیر است اما نزاع و درگیری پس از تصادف و مقصر جلوه دادن همدیگر ازجمله مسایلی است که علاوه بر اینکه نظم و امنیت جامعه را خدشه‌دار می‌کند، هزینه‌ها و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناگواری نیز در پی دارد و نیازمند بررسی است. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف مطالعه و بررسی عوامل تاثیرگذار بر نزاع و درگیری رانندگان مرد پس از تصادفات در شهر کرمانشاه انجام شده است.
     

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه پژوهش شامل رانندگان مرد شهر کرمانشاه است که از این جامعه بر اساس فرمول کوکران، تعداد 280 نفر با روش تصادفی و در دسترس به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش نامه محقق ساخته و برای روایی گویه های مربوط به متغیرها از روایی صوری (مراجعه به متخصصان و خبرگان) استفاده شده است و پایایی تحقیق بر اساس تکنیک آلفای کرونباخ برای تمام متغیرها در حد مطلوب (73%) بوده است. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تی تک نمونه‌ای، رگرسیون خطی و با استفاده از نرم‌افزار spss انجام گرفت.

    یافته‌ها

    تجزیه‌وتحلیل داده‌های پژوهش حکایت از این دارد که متغیرهای مالی – بیمه ای با مقدار (t=27/10)، روانی -شخصیتی (t=25/09)، قانونی - آموزشی (t=23/85) و اجتماعی - فرهنگی (t=27/77) در سطح معناداری 000/0 بر نزاع و درگیری تاثیر دارند. نتایج رگرسیون نیز نشان داد که متغیر مالی - بیمه‌ای با مقدار (β=%14)، روانی - شخصیتی (β=%21)، قانونی - آموزشی (β=%25) و اجتماعی- فرهنگی (β=%19) به‌عنوان متغیر مستقل، نزاع و درگیری را پیش‌بینی می‌کنند.

    نتیجه‌گیری

    نزاع و درگیری پس از تصادفات رانندگی به‌عنوان یک رفتار نامناسب اجتماعی معلول عوامل مختلفی است؛ بنابراین طراحی و اجرای برنامه‌ریزی آموزشی دقیق درزمینه نزاع و پیامدهای آن و همچنین توجه به بعد رفتاری در آموزشگاه‌های رانندگی، بازبینی قوانین بیمه در تعیین خسارات مالی، حضور به‌موقع پلیس در صحنه تصادف، بازبینی قوانین مجازات درگیری و اعمال محدودیت‌های رانندگی می‌تواند گامی مهم و موثر درزمینه کاهش این بیماری اجتماعی باشد.

    کلیدواژگان: نزاع و درگیری، تصادف، رانندگی، رانندگان
|
  • hafez mahdnejad *, faryad parhiz, noormohammad rezaei, Ali Mavaddati Pages 1-22
    Background and Aim

    Security is a path to stability and an integral part of sustainability. Individuals depend on security to realize all their potential. Therefore, the purpose of the present research is security feeling analysis of worn tissues residents in Tehran metropolis 12 district based on social, economic and physical indicators.

    Methodology

    The method of this research is descriptive-analytical and it uses regression and neuro-fuzzy method.The population consisted of 76,628 residential units in the 12th district. Using Cochran formula with 5% error and 95% confidence level, 383 units were selected as sample size.

    Findings

    Security feeling is predictive component strongest with beta coefficient (0.623). They are followed by lighting, passages, patterns of activity and uses, quality of housing, space form, citizens' identity, population density, social surveillance, employment and housing components. Their beta coefficients are 0/563, 0/509, 0/501, 0/497, 0/493, 0/491, 0/423, 0/319, 0/302 and 0/218 respectively.

    Conclusion

    There is a direct relationship between physical, economic and social indicators with feeling of security in Tehran metropolis 12 district.Based on the neuro-fuzzy model, data physical indices such as insecurity of area passages and high level of infiltration of motorcyclists to pedestrians have the lowest error rates in test and training. Social indicators such as overcrowding in some parts of District 12 and the presence of backyard space have the lowest error rates in test and training data. Economic indicators such as rising unemployment in the region and rising living costs in the have the lowest error rates of test and training data in Tehran metropolis 12 district.

    Keywords: Crime, Security Feeling, Neuro-Fuzzy Model, 12 district
  • Hossein Sharifpour, Esmaeil ahmadi moghadam, Mohammad Barani, davood doagoyan Pages 23-52
    Background and Purpose

    What has caused concern among prevention authorities is the increase in victimization rate and the decrease in the average age of student victimization. The general purpose of this study is to prioritize the indicators of police executive criminal policy in preventing student victimization.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey method. The statistical population includes the deputies and managers of the first layer of NAJA, the faculty of Amin University and institutions (judiciary, education, welfare, correctional center) that 70 people were selected by purposive sampling method. Data collection tool was a researcher-made questionnaire whose structural validity and combined reliability were confirmed. Standard data coefficients were used for data analysis and prioritization using PLS 3 software.

    Results

    Among the police support policies, social media control indicators with a factor of 0.917 and informing and warning parents with a factor of 0.848 and among participatory policies, indicators of group sitting with families with a factor of 0.961, Trained officer with a factor of 0.944 and observing mental and physical conditions with a factor of 0.924 and among the interactive policies, indicators of interaction and coordination with the media and schools with a factor of 0.935, facilitating compromise and compensation to victims with a factor of 0.926 and Developing and providing services to students with factor of 0.915 are of paramount importance.

    Conclusion

    It is necessary to formulate an effective executive criminal policy, first identifying and prioritizing its indicators and then paying special attention to this indicator at the internal and external levels of the organization.

    Keywords: criminal policy, executive criminal policy, prevention, victimization
  • ebrahim davoodi dehaghani *, Saeid Bakhtiari, Mohammadreza Pakdel Pages 53-80
    Background and Aim

    the purpose of this study is to determine the effectiveness of video surveillance systems in disciplinary crime prevention in the city of Hamadan.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method, which was performed by survey technique. The statistical population of the study was 250 employees of Hamadan police command, including line and staff in the deputy of operations, preventive police, ICT, police chiefs and city dignitaries. The sample size was calculated by Cochran relation of 148 people and selected by stratified random sampling method. Data collection tool was a researcher-made questionnaire and the validity of the data collection tool was obtained through face and content validity and its reliability by calculating Cronbach's alpha coefficient of 0.85. Data analysis was performed using t-test.

    findings

    Based on the research findings in the component of reducing the opportunity for crime through video surveillance system, the index of "integration of video surveillance systems with other systems" with an average of 4.22, in the component of organizing formal surveillance, the index of "systems expansion in crime areas" with an average of 16.16 4 and in the component of electronic monitoring through video surveillance system, "scheduling systems for warning in case of crime" with the average of 4.01 received the highest scores.

    Results

    if the capabilities of video surveillance systems are used well, it will be possible to reduce the opportunity for crime, improve formal surveillance of neighborhoods and electronic surveillance to effectively prevent crime.

    Keywords: Crime, video surveillance system, crime prevention, disciplinary prevention, Hamadan city
  • Mohammad Hasan sharbatiyan, javad jahanshiri *, mehdi omrani Pages 81-114
    Background and aim

    Law- evasion as a social issue disrupts order. This phenomenon due to the reduction of social contexts in society weakens solidarity, weakens cohesion and distrust. The purpose of this study is the sociological relationship between the factors affecting Law- evasion.Research

    methodology

    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in survey. The statistical population is 20 to 34 years old youth in Mashhad city, based on Cochran's formula, 500 people were selected by simple random cluster sampling. total convergent validity was equal to 0.488 and Cronbach's alpha was equal to 0.764 for reliability. Spss software and descriptive statistics, Spearman and regression were used to analyze the data.

    Findings

    Indicates that the average of the average lawlessness is upward. more than half of the respondents had an average downward average of social and cultural capital. According to Spearman test at the level of significance (p≤0.05), correlation coefficients indicate that poverty (0.512), religiosity (0.505), cultural capital (0.489), social capital (0.486), have a relatively direct and moderate relationship with law- evasion. The beta results of regression showed that social capital (0.151), cultural capital (0.146), poverty (0.120) and religiosity (0.113) with an error level of 0.01 of about 0.52 of the Law- evasion. changes Explain the breach.

    Conclusion

    By increasing generalized trust, civic participation and connection with citizens at the community level, raising people's awareness and insight into the consequences of Law- evasion, strengthening the components of religiosity in living standards and reducing the dimensions of poverty in people's lives, deviant law-breaking behaviors can be prevented. Controlled and reduced.

    Keywords: Youth, Religiosity, Social, Cultural Capital, Poverty, Law- evasion
  • bayaz Karimzadeh, babak pourghahramani *, Jamal Beigi Pages 115-148
    Background and Aim

    Along with the emergence and development of new technologies in everyday life, societies are witnessing the emergence of a new generation of criminals, offenders and victims, and in this regard, ensuring the security of citizens by promoting social capital is very important. The aim of this study is to design an indigenous model of social capital to prevent cybercrime.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method and based on grounded theory in terms of type of qualitative study. The statistical population of the study includes the elites in the field of cyberspace pathology. Using purposive sampling and theoretical saturation, 44 cyber specialists and criminals were selected. Semi-structured interviews have been used as data collection tools and to achieve reliability of content validity and from the point of view of experts and professors and for validity analytical comparisons have been used. In this research, data are analyzed in three stages, open, axial and selective coding

    Results

    In this study, 6 components were identified as causal conditions, 3 components as underlying conditions, 3 components as intervening conditions, 3 components as consequences, and 5 components as strategies. Finally, family-oriented measures, creating national vitality and satisfaction, transparency in the performance of agents, internalization of religious beliefs, etc. are recognized as indigenous social capital.   

    Conclusion

    The institutionalization of cyber ethics with emphasis on strengthening social capital in the face of its structural changes through the Iranian-Islamic model is very important. Keywords: Cybercrime, Social Capital, Cyberspace, New Technology.

    Keywords: cybercrime, social capital, cyberspace, new technology
  • faezeh mohammadi, mansoreh aazam azadeh *, Shahnaz sedaghatzadehgan, maryam ghazinejad Pages 149-184
    Interoduction

    Health is one of the basic pillars of the human rights system and ensuring the health of individuals (physical, mental and social) is the most important element of society. Social health in society is affected by many factors that can be studied in sociological studies. This article aims to investigate the effect of social violence on women's social health with the mediating role of relationship disorder.

    Method

    According to the purpose of the research is applied studies and in terms of data collection is also a survey method and a variety of correlation schemes and structural equation modeling method . The statistical population of this study is all women aged 15-49 years in Oramanat region in Kermanshah province. Sample size was 300 people based on Cochran formula by multistage cluster sampling. The data collection tool in this study was a questionnaire. Factor analysis technique was used for the validity of the research and the reliability of the research based on Cronbach's alpha technique was optimal for all variables. Respondents' findings were analyzed using SPSS software and statistics such as Pearson coefficient and regression. Also, structural equations for the model are performed using Smrt PLS software.

    Results

    The findings showed a significant and inverse relationship between social violence and relationship disorder with social health in the study population. Regression results indicate that among the effective variables (socialization, ethnic identity, religious violence, gender role, women's power and independence in the family, job discrimination, verbal violence and deprivation of political participation) on social health, the variable of Women's power and independence in the family with a beta value of ./22 inversely has influences the social health of women in the community. In total, multiple independent variables of the study were able to explain 0/29 of the changes, the dependent variable, ie social health. Also, the goodness of fit criterion (GOF) is equal to 0/341, which indicates a good fit of the overall research model.

    Conclusion

    The results show that the elimination of social violence is primarily related to socialization and changing power relations in the family. Therefore, we need to change gender roles in order to reduce women's relationship disorders

    Keywords: Social health, Women, Social violence, Relationship Disorder, patriarchy
  • karim rezadoost *, esmaiel zakavi, Ehsan Asgari Pages 185-216

    Investigating social factors related to the feeling of social security Case study; residents of District 2 of Ahvaz))The purpose of this study is to investigate the social factors affecting the sense of social security of residents of District 2 of Ahvaz. The type of research is descriptive and survey type to use the questionnaire to answer the question of what factors can affect the sense of social security that has been tried to achieve this goal by relying on the most important theories in These issues have been raised and presented, and steps have been taken to answer the questions of this research. As for data analysis with a sample size of 380 people, which was determined by Cochran sampling, SPSS software and special tests appropriate to the research variables were used. Finally, the results of Pearson correlation test showed that social trust and physical-social conditions of the city have a positive and significant relationship with the feeling of social security in the residents of District 2 of Ahvaz, while the relationship between direct and indirect experience of crime. It is negative and meaningful with a sense of social security. In addition, gender is one of the variables affecting the feeling of social security, which was determined by using the T test that the feeling of social security has a significant positive difference in favor of men. Also, there is no significant relationship between the media and the socio-economic status of citizens with the feeling of social security.

    Keywords: security, gender, media
  • naser vaisi *, ali abdi Pages 217-244
    Background and Aim

    Traffic accidents are inevitable, but post-accident conflicts need to be investigated. The aim of this study was to identify the factors affecting the conflict of drivers after accidents in Kermanshah.

    Methodology

    The population of the study consisted of all drivers of Kermanshah City (n=280) who were selected by convenience sampling. The study was a quantitative survey. Researcher made questionnaires were employed to collect the data the reliability and validity of which was good (73%). Sample T test, linear regression ، and Frequency and Percentage were used to analyze the data.

    Findings

    the analysis of the data indicated that financial, social security; psychological, character, legal, educational, social-cultural factors and variables influenced quarrels and conflicts among drivers after car accidents.

    Conclusion

    conflicts or quarrels after car accidents are among inappropriate social behaviors’ which are the result of various factors and causes including social-cultural environment, economical status, and educational system, personal features of people, regulations or norms of the society. This implies the necessity of modification of educational processes, noticing the behavioral dimensions in academies, improving and stabilizing the economy, revising regulations of fines, on time attending of the police, revising the regulations of penalty for quarrels, limitations for driving, and increasing the awareness across the society via media especially about how to cope with accidents, can reduce the negative effects.

    Keywords: driving, accident, drivers, quarrel, conflicts